Обрати сторінку

Мийки і раковини з кварцового агломерату

Мийки і раковини з кварцового агломерату сьогодні знаходять все більшу популярність серед споживачів. Пояснюється це дуже просто – кварцові мийки виглядають привабливіше, ніж металеві конструкції, вони приємні на дотик і прості в догляді. Крім того, в процесі експлуатації така модель не видає неприємний шум.

Певної класифікації мийок з кварцового агломерату не існує. За бажанням клієнта виготовляємо вироби потрібного розміру і форми. Внутрішні кути мийок і раковин можуть бути прямими або з радіусним заокругленням.

Переваги кварцової мийки.
Головне достоїнство раковини з кварцу – привабливий зовнішній вигляд. Унікальна фактура каменю виглядає вишукано і благородно.
Мийки і раковини з кварцового агломерату прості в догляді. Для підтримки зовнішнього вигляду мийки досить регулярно протирати її і очищати від забруднень.
На окрему увагу заслуговує екологічність і гігієнічність виробів з кварцу. При їх виготовленні не забруднюється навколишнє середовище, а сам матеріал не містить токсичних речовин.
При використанні кварцової мийки можна забути про докучливі шуми і гуркоти. Натуральний матеріал пом’якшує звук падіння крапель, а також випадкових зіткнень посуду зі стінками. У порівнянні з металевою раковиною, модель з кварцу тихіше в кілька разів.

Але, ці мийки мають і недоліки.

Першим недоліком можна вважати значну питому вагу конструкції, т.я виготовляється з кварцового агломерату товщиною 20 мм, де вага кв.м. плити становить 50 кг.

Кварцова мийка не витримує занадто різких перепадів температури і вимагає дбайливого ставлення. Не можна поставити в неї каструлю або сковороду, яка щойно стояла на вогні. При порушенні цього правила на поверхні раковини може з’явитися незмивний слід або мережа дрібних тріщин. Відновити стан каменю буде неможливо.
Абразивні склади і жорсткі металеві скребки застосовувати для очищення кварцової поверхні вкрай небажано. Для кам’яної мийки досить мінімального, але регулярного догляду.

Багато господинь скептично ставляться до моди на кварцові кухонні мийки. Але після успішного досвіду використання їх думка кардинально міняється.
Кварц надає інтер’єру шляхетні й аристократичні риси, створює атмосферу домашнього тепла і затишку. Проте, за ту красу, яку забезпечують кам’яні мийки, власник повинен буде «платити» відповідним доглядом та обслуговуванням, приділяти увагу правильності експлуатації виробу.